ΔΙΚΤΥΟ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ  
 
Η απαράμιλλη διατροφική αξία του ελαιόλαδου, έχει αποδειχθεί επιστημονικά μέσα από απόλυτα τεκμηριωμένες έρευνες.
Το κρητικό ελαιόλαδο, από την εποχή των αρχαίων Μινωιτών  ως τις μέρες μας, αποτελεί κύριο συστατικό της Κρητικής διατροφής, η οποία έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο πρότυπο υγιεινής διατροφής.

Με πρωτοβουλία εννέα φορέων της Κρήτης ιδρύθηκε το 2011 το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, με στόχο να προβάλλει την ιστορική, κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτιστική σπουδαιότητα των προϊόντων της ελιάς και κυρίως του κρητικού ελαιολάδου, ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα ευεργετικά του πλεονεκτήματα και
ν’ αυξηθεί η κατανάλωσή του εντός και εκτός Ελλάδας.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού ενώσαμε τις δυνάμεις μας και φιλοδοξούμε να καταστήσουμε το κρητικό ελαιόλαδο ως τον καλύτερο πρεσβευτή της Κρήτης στον υπόλοιπο κόσμο.

Φραγκάκης Εμμανουήλ - Πρόεδρος Δικτύου Ελαιολάδου
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  
 
Η διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα έχει υποστεί μικρές αλλαγές. Οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν έχουν να κάνουν με την διαδικασία αυτήν καθ` αυτή, αλλά με επιμέρους ενέργειες ή με τα μέσα που χρησιμοποιούμε για να λάβουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στην σελίδα αυτή θα προσπαθήσουμε να σας περιγράψουμε την διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου, όχι με copy paste από το διαδίκτυο, ούτε χρησιμοποιώντας επιστημονικές ορολογίες και έννοιες.

Απλά χρησιμοποιώντας την εμπειρία μας και τα βιώματα μας σαν αγρότες και παραγωγοί ελαιόλαδου, δηλαδή θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε στο κόσμο της ελαιοπαραγωγής με απλά και χωριάτικα λόγια!

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαδικασία της παραγωγής ελαιόλαδου είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας, που λέγετε ελαιοκαλλιέργεια.
περισσότερα
 
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  
 
 
 
 
Κρητική διατροφή - υγεία
Η κρητική κουζίνα με το αγνό ελαιόλαδο, τα πολλά όσπρια, τα λαχανικά, αλλά και η νηστεία κάνουν αιωνόβιους τους Κρητικούς! ...
διαβάστε περισσότερα
δρόμοι ελιάς
Ελιές σε μινωικές τοιχογραφίες, δέντρα, κλωνάρια και καρποί σε παραστάσεις προϊστορικών αγγείων, κουκούτσια ελιάς σε ανασκαφές …
διαβάστε περισσότερα
ιστορία λαδιού
Το ελαιόλαδο είναι η βάση της Μεσογειακής διατροφικής αλυσίδας, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί πρότυπο σωστής και υγιεινής ...
διαβάστε περισσότερα
σύνδεσμοι
Σε αυτή την κατηγορία μπορείτε να δείτε χρήσιμους συνδέσμους εταιρειών παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου …
διαβάστε περισσότερα
CRETAN OLIVE OIL © 2011, Eπιμελητήριο Ηρακλείου - Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου
Κορωναίου 9, 71202, Ηράκλειο Κρήτης Τ. +30 2810 241034 - F. +302810247043
E-mail: info@cretan-oliveoil.gr Σχεδιασμός - ανάπυξη ENTERCITY