Το Δίκτυο έχει ως βασικό και κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των θεσμών, ώστε να ενδυναμωθεί η κατανάλωση ελαιολάδου εντός και εκτός Ελλάδος. Για το σκοπό αυτό, εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο στη αγγλική και την ελληνική γλώσσα σχετικά με τα ευεργετικά πλεονεκτήματα του κρητικού ελαιολάδου, το οποίο έχει τοποθετηθεί ήδη - και διανέμεται δωρεάν στους επισκέπτες - σε καλαίσθητες προθήκες στους αρχαιολογικούς χώρους της Κνωσσού, της Φαιστού και της Γόρτυνας, καθώς επίσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στα γραφεία του ΕΟΤ, στο λιμάνι Ηρακλείου, σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, σε αγροτικές εκθέσεις - όπως η Έκθεση Αρκαλοχωρίου και ο Αγροτικός Αύγουστος στα Χανιά - και στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».
Το Δίκτυο του Κρητικού Ελαιολάδου
Το Δίκτυο του Κρητικού Ελαιολάδου συστάθηκε πριν από περίπου 3 χρόνια με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και άλλων οκτώ φορέων με βάση το δόγμα ότι προϊόντα όπως το ελαιόλαδο και η ελιά, το κρασί, τα κτηνοτροφικά προϊόντα και η τοπική γαστρονομία στο σύνολό της, καθώς και ο τουρισμός μπορούν και πρέπει να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Κρήτης στον υπόλοιπο κόσμο.
Το Δίκτυο έχει ως βασικό και κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των θεσμών, ώστε να ενδυναμωθεί η κατανάλωση ελαιολάδου εντός και εκτός Ελλάδος.
Οι υπόλοιποι οκτώ φορείς που συμμετέχουν στο Δίκτυο είναι:
- Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
- Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο/Παράρτημα Κρήτης.
- Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης
- Ο Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου.
- Η Ένωση Ξενοδόχων Κρήτης.
- Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων.
- Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και
- Το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Θήρας.
Στις πρώτες ενέργειες του Δικτύου συγκαταλέγεται η διεξαγωγή επιμορφωτικού σεμιναρίου σε ξεναγούς και τους διευθυντές ξενοδοχείων, τον περασμένο Φεβρουάριο, με επίκεντρο τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα όπως λάδι, κρασί, μέλι, κτηνοτροφικά, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, ο τρόπος παραγωγής τους, η σημασία και ο ρόλος τους στη τοπική γαστρονομία και γενικότερα στην κρητική διατροφή.